Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski va celebra 100 de ani de la nașterea Maestrului Oleg Danovski, printr-o gală extraordinară de balet pe 06 mai 2017. Maestrul s-a născut acum 100 de ani, pe data de 09 Februarie, iar numele lui a rămas imprimat in conștiința baletului constanțean și nu numai. Din păcate, nici unul dintre baletele marelui coregraf nu se mai joaca la Constanța.

„Acum 100 de ani, pe 9 februarie 1917, s-a născut cel ce avea să devină cel mai prolific maestru coregraf, întemeietorul unui ansamblu de balet fără rival pe plan naţional, recunoscut şi apreciat pe întreg mapamondul.Acest minunat artist, Maestrul Oleg Danovski, a adus recunoaştere culturală în oraşul de la malul mării – Constanţa -, dar a impus pe plan internaţional, valorile de necontestat ale baletului românesc.

Astăzi, în amintirea Maestrului Oleg Danovski, şi cu dragoste şi respect pentru valorile culturale româneşti, Teatrul Naţional de Operă şi Balet din Constanţa îi poartă numele cu pioşenie şi mândrie, iar compania de balet a Teatrului constănţean este la fel de strălucitoare precum a lăsat-o întemeietorul său.Vă invităm pe data de 06 mai 2017, să îl omagiem împreună pe marele şi nemuritorul Maestru Oleg Danovski, într-o Gală Extraordinară de Balet , la care vor participa mari personalităţi ale baletului românesc, alături de solişti de excepţie ai scenelor naţionale.

Vă mulţumim Maestre că aţi existat şi că existăm!” Declară Dna. DANIELA VLĂDESCU, Manager General al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski

IMG_0560 IMG_0561