COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 16-24 august 2017, Asociația Culturală Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte ‘Regina Maria’ organizează pe faleza Cazinoului din Constanța, Festivalul de artă, ‘Tomisul Etern’, aflat la ediția a II-a.

Festivalul propune expozitii de artă și fotografie, obiecte handmade și program muzical variat, interpretare instrumentală live, pian și vioară, canto clasic și muzică ușoară, fiind susținut de elevii și profesorii Colegiului de Arte din Constanța, artiști din cadrul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski și invitații acestora, studenți din cadrul Facultății de Arte, Universitatea Ovidius Constanța, artiști din cadrul Asociației Artiștilor Dobrogeni, dar și alți oameni de cultură din Constanța.

Deschiderea oficială a Festivalului ‘Tomisul Etern’ va avea loc in data de 16 august 2017, la Muzeul de Artă Constanța, orele 17:00 unde vor concerta pianistul Octavian Renea, pianista Mariana Parnică, pianista Monica Gevat, violonistul Sebastian Tegzesiu, soprana Laura Eftimie.

După concert, invitații vor putea admira și achiziționa produse handmade din cadrul expoziției susținute de Dorina Ivanciu, profesor la Colegiul de Arte, care va dona banii obținuți pentru recondiționarea și acordarea instrumentelor din cadrul Colegiului de Arte ‘Regina Maria’.

Festivalul va continua începând cu seara zilei de 17 august, seria de spectacole pe faleza Cazinoului, de la ora 18:30, cei prezenți se vor bucura de repertoriul artiștilor consacrați atât pe scenele din țară, cât si în străinătate.

Astfel, în cadrul Festivalului de Artă de la Constanța vor răsuna compozițiile lui J. S. Bach, F. Schubert, F. Liszt, B. Bartok, P. Constantinescu, E. Grieg, A.Dvorak, C. Silvestri, J. Brahms, F. Kreisler, R. Allison, vor fi interpretate roman?e vechi, can?onete, muzică veche ?i modernă românească și internațională, precum și arii celebre: Liliacul(J.Strauss), Văduva veselă(F.Lehar), Carmen(G.Bizet), Traviata(G.Verdi), Bărbierul din Sevillia (G. Rossini), O mio babbino caro (G.Puccini), Don Giovanni(W.A.Mozart), My fair lady(K.F. Leowe), West side story(L.Berstein), Barcarolle ( J.Offenbach), Elixirul Dragostei(G.Donizetti), Lakme(L.Delibes) și altele.

Proiectul nu beneficiază de finanțare de la nicio autoritate publică, iar sumele colectate ca donații se vor folosi în beneficiul Colegiului de Arte ,,Regina Maria’, pentru reparații, acordaje, recondiționări instrumente și săli de studiu din cadrul școlii.

Asociația Nihil Sine Arte și-a propus să nu existe Nimic fără artă la Constanța !

Vă așteptăm cu drag în data de 16 august, ora 17:00, la deschiderea festivalului de la Muzeul de Artă și începând cu 17 august, orele 18.30-22.00 în fața Cazinoului !