Duminica, 07 Aprilie, ora 19.00 la Teatrul Național de Opera si Balet Oleg Danovski.

Cenusareasa (rusă: Zолушка, Zolushka) Op. 87, este un balet compus de Serghei Prokofiev pe un scenariu de Nikolai Volkov. Este una dintre compozițiile sale cele mai populare și melodioase, și a inspirat mulţi coregrafi de-a lungul timpului. Piesa a fost compusă între 1940 și 1944. Premiera baletului Cenuşăreasa a fost realizat de Yuri Fayer la 21 noiembrie, 1945 la Teatrul Balșoi, cu coregrafia lui Rostislav Zaharov și Galina Ulanova în rolul principal. Baletul Cenuşăreasa este notabil pentru muzica jubilantă, decorul luxuriant, și pentru comicele roluri duble ale surorilor vitrege (care pot fi efectuate în travesti).

Premiera TNOB “Oleg Danovski” a avut loc pe 29.09.2012

Muzica: Serghei Sergeyevich Prokofiev, Jules Émile Frédéric Massenet

Scenografia: arh Cătălin Ionescu Arbore

Regia şi Coregrafia: Horaţiu Cherecheş

Asistent coregrafie: Monica Cherecheş

Regie culise: Georgică Râpă

Solişti: IRINA GANEA MIHAIU, ADRIAN MIHAIU, SAYAKA TANNO, MIHAI PÂSLARU, IGUACEL SANCHEZ, YURIA SOETA, SORIN GÂLCĂ, STEWART DOUGLAS, DAIA KASHIWABA

Preţ bilet: 8 lei pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi; – 15 lei pentru pensionari şi studenţi, pe baza talonului de pensie şi a carnetului de student vizat la zi; – 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ.

Rezervări: 0241.481.460