Hidalgo Alonso Quijano este un cititor pasionat de romane cavalereşti. Este seară şi eroul nostru este cufundat în lecturi. El îşi găseşte din aceste cărţi un ţel nobil: să ajute pe cei nevoiaşi şi lipsiţi de apărare. Hotărăşte să plece în lume în căutarea idealului său de frumuseţe feminină: Dulcineea din Toboso, plăsmuire a minţii sale rătăcite. Îşi alege un nume de cavaler în persoana lui Don Quijote şi ia o mârţoagă pe care o porecleşte Rocinanta. Îl convinge apoi pe ţăranul lipsit de minte dar bun la suflet, Sancho Panza, să-i fie scutier şi pleacă în lume în căutarea unor aventuri cavalereşti.

Coregrafia: Mihai Babuska, după M. Petipa

Scenografia: Adriana Urmuzescu

Duminică, 2 Iunie 2019, Ora 19.00 – Sala Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski
Solişti: DOUGLAS STEWART, MIZUKI KUBOTA, SAYAKA TANNO, BOGDAN BÎRSĂNESCU, MAYU TAKAHASHI, ŞTEFAN RĂUŢ, KEITO SHIMOMURA, MIHAI PÂSLARU, GELU RÂPĂ, CECILIA URSUL

Preţ:  8 lei pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi; – 15 lei pentru pensionari şi studenţi, pe baza talonului de pensie şi a carnetului de student vizat la zi; – 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ.

Rezervări la nr. de telefon 0241-481.460

Foto credit: Adrian Mergiani