Piața Ovidiu și faleza Cazino din Constanța vor găzdui în perioada 25 iulie – 13 august caravana Filme de Oscar.

18 dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor vor fi proiectate în fiecare seară, de la 21:30, în aer liber, pe marele ecran.
Intrarea este liberă pentru public în limita locurilor disponibile.

Iubitorii celei de-a șaptea arte au posibilitatea să urmărească, de marți până joi, în Piața Ovidiu din Constanța, și de vineri până duminică, pe faleza Cazino, capodopere ale cinematografiei universale, ce vor putea fi urmărite în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 18.300 lumeni.

O parte dintre filmele din selecţia oficială, toate distinse la prestigioasele premii Oscar, sunt:

TITANIC, în regialui James Cameron, cu 11 premii și 3 nominalizări la Oscar și trei premii câștigate la Globurile de Aur.

FORREST GUMP, regizat de Robert Zemeckis, câștigător al șase premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film în 1994, și cu alte șapte nominalizări.

TĂCEREA MIEILOR, în regia lui Jonathan Demme,alt câștigător al Oscarului pentru cel mai bun film în 1991 și distins nu nu mai puțin de încă 53 de premii.

ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI, regizat de Milos Forman, câștigătorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor într-un rol secundar și al Globului de Aur pentru Cel mai bun film.

LA LA LAND, în regialui Damien Chazelle, este câștigător a șase premii Oscar și a șapte Globuri de Aur.

Spectatorii mai pot viziona filmele:

O MINTE SCLIPITOARE, r. Ron Howard,

PACIENTUL ENGLEZ, r. Anthony Minghella,

ANNA KARENINA, r. Joe Wright,

AVIATORUL, r. Martin Scorsese,

GLADIATORUL, r. Ridley Scott,

BRAVEHEART, r. Mel Gibson,

VIAȚA LUI PI, r. Ang Lee,

STRANIA POVESTE A LUI BENJAMIN BUTTON, r. David Fincher,

ZOOTOPIA, r. Jared Bush,

MOONLIGHT, r. Barry Jenkins,

HELL OR HIGH WATER, r. David Mackenzie,

THERE WILL BE BLOOD, r. Paul-Thomas Anderson,

TALENTATUL DOMN RIPLEY, r. Anthony Minghella.

Pe lângă proiecțiile de film, spectatorii vor avea parte de două spectacole de circ oferite de Fundația Parada pe 28 și 29 iulie, două spectacole de joc cu focul pe 4 și 5 august, spectacole de percuție cu Barbarossa Samba Group pe 11 și 12 august, concursuri de desene pe asfalt și ateliere de reciclare creativă pentru copii în weekendul 4 – 6 august.

În ultimele două săptămâni, în Piața Ovidiu, vor putea fi vizitate și două expoziții de fotografie: End of a world as we know it este un proiect Imagist, realizat de Cătălin Alexa, dedicat meseriilor și ocupațiilor care au suferit multe schimbări în ultimii ani, au dispărut sau sunt pe cale să dispară.

A doua expoziție cuprinde fotografii din insula Ada Kaleh, adunate de clujeanul Ucu Bodiceanu.

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber este organizat de Asociația Culturală Metropolis, finanțat de municipiul Constanța.

Detalii despre program găsiți pe filmedeoscar.ro