In cadrul Zilelor Festive ale Colegiul National de Arte Regina Maria din Constanta, Gala de Muzica Camerala „Autumn Chamber Music Harmonies” in exceptionala sala ”Sergiu Celibidache” propune publicului constantean o serata de neuitat care ne va purta pe meleaguri insorite, imbogatite cu generozitate de culorile toamnei evocate de pagini celebre muzicale intr-un program variat si efervescent (compozitori Manuel de Falla, Pablo de Sarasate, W. A. Mozart, S. Rachmaninoff, I. Dobrinescu) alaturi de noutati absolute de calibru si repertoriu de marca, consacrat international (E. Ysaye, A. Arutunian, V. Drozdoff, D. Lipatti- Centenar100).
Cu pagini muzicale arhicunoscute, ritmuri frenetice va intampinam sa (re)decoperiti imbinarea armonioasa a celor 3 timbruri instrumentale – vioara, violoncel si pian. Impreuna sarbatorim activitatea elevilor, actualilor si fostilor discipoli si cadre didactice ale acestei prestigioase institutii, cu muzica antrenanta, de calitate!

Dintre atractii: o sonata atipica, aproape romantica a lui Mozart (ptr vioara si pian); Lipatti- se aniverseaza 100 de ani de la nasterea lui – o piesa (sonatina) in 3 parti numai ptr mana stanga; E. Ysaye o sonata -monument pentru vioara solo din repertoriul lui G. Enescu (care are si dedicatia din partea lui Ysaye) Vocalise- piesa simbol Rachmaninoff in varianta violoncel- pian, o premiera absoluta de V N Drozdoff – Sonata ptr pian (ultimele descoperiri internationale), o piesa de caracter, romantica si exotica de un putin cunoscut compozitor armean Arutiunian ptr violoncel si pian; 3 piese de virtuozitate inspirate din foclorul spaniol de rivalul spaniol al lui Paganini ( Pablo de Sarasate) 2 piese pentru pian de Rachmaninoff (un tablou poetic- muzical si un moment muzical virtuoz) si o piesa pentru Trio (vioara, violoncel si pian) ca de final…. de un apreciat compozitor contemporan roman Ioan Dobrinescu pe tema din folclorul romanesc ”Mocirita” varianta in diferite stiluri ( in ritm de bolero, poloneza, tango) … finalul nu e final… bissul o uriasa surpriza pentru public, o pagina mult iubita de muzica romaneasca pentru 3 instrumente …