Joi, 11 mai începând cu ora 19:00 Teatrul Național de operă și balet  Oleg Danovski sărbătorește 60 de ani de existență și vă invită să vedeți opereta Liliacul de Johann Strauss – fiul, prima piesa jucată la opera de la malul mării .

Liliacul (în germană Die Fledermaus) este o operetă în trei acte de Johann Strauss-fiul cu libretul realizat de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela “Le Reveillon” de Henri Melhac și Ludovic Halévy.
Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien“, pe data de 5 aprilie 1874.
În România, prima reprezentație a Liliacului a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul Național din București, sub conducerea artistică a lui George Stephănescu. De atunci a fost reprezentată de principalele companii de operă și operetă din România. Noua montare a Liliacului la Opera Română din București a avut loc la 11 martie 1968.
Acțiunea se petrece în ultima zi a anului 1870 și în noaptea de revelion 1870-1871, în castelul austriac Weinberg.

 Regia: OGNIAN DRAGANOV

Scenografia: CĂTĂLIN I. ARBORE

Solişti

DOINA SCRIPCARU Bucureşti, COSMIN MARCOVICI Iaşi, STEFAN POPOV Bucureşti, LAURA EFTIMIE, FLORIN DIACONESCU, OREST PÂSLARIU Bucureşti, LUCIA MIHALACHE, DANIEL MADIA Bucuresti, GABRIELA DOBRE, ROBERT SAFTA

Conducerea muzicală RADU CIOREI

Dirijor: RADU CIOREI 

Preţ: 8 lei pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi; – 15 lei pentru pensionari şi studenţi, pe baza talonului de pensie şi a carnetului de student vizat la zi; – 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ.

Rezervări: 0241-481460