Miercuri 28 februarie, ora 11.00 la Teatrul național de opera si balet Oleg Danovski cei mici sunt invitați la muzicalul MICUŢA DOROTHY, de Marius Țeicu, pe un libret scris de Sivia Kerim, are la bază celebra poveste a Vrăjitorului din Oz de L. Frank Baum. Pus în scenă de tânărul regizor Ștefan Munteanu și coregrafia concepută de Mihai Mândruțiu, spectacolul este realizat exclusiv de tinerii interpreți ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Este un spectacol antrenant, amuzant, interpreții interacționând cu publicul format în general din copii, dar și din adulți, părinții și bunici deopotrivă, care se lasă și ei purtați de farmecul povestirii.
Povestea este cunoscută, Dorothy și cățelușul ei, Tic-Tic, sunt purtați de un ciclon cu casa cu tot, departe de Kansas într-o poiană minunată. Dorothy iși dorește să se întoarcă acasă, dar află de la Zâna Albă și de la Pitici că numai Vrajitorul din Oz o poate ajuta. În căutarea lui Oz ea se va împrieteni cu Omul de paie, Omul de Tinichea și Leul Papanas. Ajunsă la Cetatea de Smarald, Vrăjitorul le cere lui Dorothy și prietenilor săi, să o răpună pe temuta Vrăjitoare Zug-Zeg. Împreună vor descoperi că forța prieteniei te ajută să treci peste toate greutățile. După ce au răpus-o pe cumplita Zug-Zeg, Dorothy și Tic-Tic reușesc să se întoarcă cu bine acasă, dar și prietenii ei care au dobândit fiecare, curaj, minte și inimă.
Muzica Marius Țeicu
Text de Silvia Kerim
Regia artistică ȘTEFAN MUNTEANU
Concepția scenografică NICOLETA ONAȘ, DANIELA VLĂDESCU, ȘTEFAN MUNTEANU
Soliști BOGDAN OCHEŞEL, SILVIA SIMIONESCU, SMARANDA DRĂGHICI, ŞTEFAN LEPĂDATU, RALUCA DĂRĂBAN, ELENA MOŞTEANU, VERONICA COMAN, MIHAELA IONESCU, DAIANA GAVRILESCU, ADRIAN BĂDILĂ, ADRIAN PARLEA, LAURENŢIU SEVERIN, GAROFITA GADEI, GEORGIANA MEDELEANU

Foto credit: Adrian Mergiani