Anca Zeciu de la „Prăvălia cu cărţi” ne povesteşte că are „apucături poetice, şi asta, de curand…la 39 de ani scriam prima poezie de care râd acum…aş putea spune că nici acum nu mă iua în serios…femeia se naşte oricum cu un IQ emoţional dezvoltat…meritul meu a fost să găsesc forma prin care tumultul meu sufletesc să fie exprimat. Am cautat multe şi m-am oprit aici….pentru moment.”
„Vera şi alte poeme sunt EU în câte feţe m-am gasit.”
„Mă numesc Anca Zeciu, am 44 ani, născută în Constanța, unde trăiesc și acum. După liceu studiile superioare le-am urmat la Universitatea ”Dunărea de Jos”, Galați, Facultatea de limbi străine, secția engleză-franceză. Am o familie frumoasă, (două fete). Sunt profesor titular la liceul „Vasile Pârvan”, din Constanța, unde predau limba engleză.
Am apărut de două ori în revista Sintagme Literare, condusă de Geo Galetaru, coordonată de Silvia Bitere, poetă, care mereu m-a încurajat. De asemenea am un grupaj de poeme în revista Oltart, redactor prof. Constantin Voinescu.
Nu scriu de foarte multa vreme, dar am avut în jur oameni care m-au incurajat și care au considerat ca am potențial. În ciuda percepţiei aparent generale că poezia nu mai este la „modă”, existența unei mase critice suficient de mare a iubitorilor de idei puse în versuri, mă face să cred că am ceva de spus în acest univers al poeziei.
qPOEM este o mișcare pe care o agreez foarte mult condusă de un grup de poeți entuziaști în fruntea căruia de afla dl. Călin Vlasie.”