Expoziția personală a pictorului profesor Florin Ferendino este un eveniment cultural pe care constănțenii îl asteaptă de 3 ani. Atât a trecut de la ultima personală a pictorului care își răsfață și de data aceasta publicul cu lucrări tonice, pictate în culori calde, armonioase ce răspândesc armonie și optimism. Primele doua săli sunt destinate expunerii picturilor în ulei pe pânza ți carton, ultima sală prezintă acuarele și tehnică mixtă. Profesionist al culorii, dar și al acuarelelor, profesorul Florin Ferendino, care a deținut pentru 4 ani și funcția de director al Liceului de Artă din Constanța, are un stil recognoscibil pe care constănțeanul de rând, dar și colecționarii îl admiră și îl prețuiesc.

Cu un palmares bogat așa cum se cade la o vârstă onorabilă, profesorul Ferendino are lucrări în colecții particulare din țară și străinătate, precum și participări cu expoziții de grup, dar și personale la: Istanbul, Mexico -City,,Brest,Tours,, Odessa și altele.

În țară a organizat expoziții mai cu seamă la Muzeul de Artă din Constanța, dar și în alte muzee ale țării.

Un public numeros a fost prezent la vernisaj, mărturie a gustului pentru arta semnată Florin Ferendino. Expoziția va fi deschisă și în luna aprilie .

Autor: Geta Deleanu – Muzeograf-PR la Muzeul de Artă Constanța