Teatrul Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski” inaugurează anul 2016 cu un tradițional Concert de Anul Nou. Evenimentul este programat în cea de-a zecea zi a lunii ianuarie, de la ora 18.30. La pupitrul orchestrei simfonice a teatrului tomitan se va afla Romolo Gessi, dirijor principal invitat al Orchestrei Cantelli din Milano, al Orchestrei Filarmonice din Veneția și al Teatrului „Giuseppe Verdi” din Trieste.

 

Anul acesta, Romolo Gessi a fost președintele juriului celei de-a IV-a ediții a Cncursului Internațional de Dirijat „Black Sea”, organizat, spre sfârșitul lunii septembrie, de asociația culturală Thalassa Film & Music și TNOB.

 

Cu acel prilej, dirijorul a avut numai cuvinte de laudă la adresa orchestrei simfonice a TNOB, la pupitrul căreia se va afla pe 10 ianuarie, dar și la adresa publicului meloman de la malul Mării Negre. „A fost o plăcere să fiu aici, ca președinte al acestui juriu, și să urmăresc aici, la Constanța, foarte mulți candidați din toate colțurile lumii. (…) Vreau să mulțumesc și orchestrei simfonice Constanța, orchestră de talie internațională, care i-a lăsat pe acești dirijori să dea ce au mai bun. Vreau să vă mulțumesc și vouă, celor din public, deoarece Constanța este un oraș foarte frumos. Am petrecut aici clipe minunate. Este foarte important că acest oraș are o vizibilitate internațională, prin acest concurs de dirijat”, a spus atunci Romolo Gessi.

 

Biletele pentru acest concert, primul al Anului Nou, au prețuri de 30, 40 și 50 de lei.