EXPOZIȚIE INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ VIZUALĂ
Home Art
Culoare și Unitate în Diversitate
Palatul Copiilor, Constanța si Asociația Culturală Wild Art, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Constanța inițiază începând cu data de 22 mai 2020, campania culturală „Home Art”, o campanie de susținere și promovare a artei locale, naționale și europene în contextul social actual creat de pandemia covid19.
Campania culturală „Home Art” își propune organizarea de expoziții de artă în mediul virtual, unde vor fi expuse lucrări realizate de copii și tineri din Constanța și din comunitățile de romani din orașe europene precum Herzlake, Germania, Ulsteinvik, Norvegia, Madrid, Spania, Londra, Bath Somerset, Anglia,Trige, Arhus, Danemarca Italia- Lanciano – Asociația Connect Abruzzo și Mytilene, Grecia dezvoltand conceptul de „Culoare și Unitate în Diversitate”.
Prima expoziție de artă internațională poate fi vizionată începand cu 22 mai 2020 „Culoare și Unitate în Diversitate” pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă „Virgil Coman”

https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561/ si pe pagina culturala a Palatului Copiilor, Constanța

https://www.facebook.com/1889146844434561/posts/3619493641399864/?sfnsn=mo

https://ro-ro.facebook.com/pages/category/Education/Palatul-Copiilor-Constanta-1977834722445621/.
Copiii expozanti sunt coordonați de Directorul Palatului Copiilor, Constanța, Mitan Roxana Isabela, Zoița-Nicoleta Panciu, profesor al Cercului de Arte Decorative din cadrul Palatului Copiilor, Constanța alaturi de profesorii Mirela Ghibu și Mariana Vlad, grupa Strumfii a Grădinitei cu program prelungit Căsuța de Turtă Dulce, Constanța și dr. Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art.

Mitan Roxana Isabela, Directorul Palatului Copiilor, Constanța spune că „este o reală reușită ca într-un timp scurt și într-o perioadă grea pentru toată lumea, să se realizeze o expoziție internaționlă cu așa mulți participanți cu vârste variate. Fiecare mic artist merită menționat și felicitat pentru efort și bucuria redată în culoare. Expozanții sunt Alexandru Lăcrămioara Ștefania, Alexandru Bianca Gabriela, Abibula Maria Sibel, Dancă Eva Maria, Bratu Malek-Victor, Ioana Dinescu, Dindelegan Andrada, Gavrilă Sofia, Perghel Andreea Sorina, Perghel Ștefania, Postolici Ioana, Sandu Maria Gabriela, Rânja Atena Ana Maria, Rânja Luna, Petrea Teodora, Amuș Matei, Amuș David, Asan Anthony, Barbu Rareș, Bratu Darius, Cernătescu Natalia, Crăciun Vlad, Filip Marius, Ilie Sara, Leu Bogdan, Nurali Zeinep, Popa Erica, Pricop Emma, Pricop Karina, Pricop Antonia, Rășcanu Alexandra, Siminschi Irina, Siminschi Eva, Țugui Radu, Vîlcu David, Vîlcu Ștefania, Vlad Clara, Vlad Alisia Paula, Chiș Alexandru, Ghibu Alex, Ghibu Andrei, Lazăr Ionuț, Vasile Darius Ștefan, Sebastian Baban, Luca Butnaru, Goșiu Horia Constantin, Goșiu Tudor Andrei, Dăuceanu Andrei Gabriel, Boghici Anastasia, Fotache Matei Constantin, Fotache Ingrid, Elena, Patricia Georgiana Terchescu, Kyrkou Filotheh, Gheorghe Daniela, Bennet Burrichter, Carleton Anabel și Carleton Giulia”.
Zoița-Nicoleta Panciu, profesorul Cercului de Arte Decorative din cadrul Palatului Copiilor, Constanța spune că „arta este o formă de terapie cu rezultate artistice, neașteptate redând bucuria sufletului atât pentru cel care o creează, indiferent de vârstă cât și pentru ce-i ce o admiră, repreprezentând bucuria sufletului, fiecare lucrare reprezintă culoarea bucuriei”.
Mirela Ghibu și Mariana Vlad, profesori coordonatori ai grupei Ștrumfii, de la Grădinița cu program prelungit Căsuța de Turtă Dulce, Constanța afirmă că „au răspuns cu mare entuziasm invitației de a participa la expoziția „Culoare și Unitate în Diversitate”. Micii artiști ai grupei Ștrumfii au expus în lucrările lor aspecte din natură și au redat o parte din jocurile de care le-a fost dor în această perioadă. Prin pictură, copiii au demonstrat că statul în casă nu a fost atat de plictisitor, părinții și profesorii fiindu-le mereu aproape și de ajutor.
Laura Stroe, președintele Asociației Culturale Wild Art și curatorul expoziției consideră că „atunci când lucrezi cu copii, entuziasmul și bucuria preced talentul, imaginația acestora rezultând întotdeauna în lucrări demne de apreciat. Nicicând unitatea și diversitatea n-au fost marcate mai frumos, reprezentanții mici ai comunităților locale și ai comunităților de romani din străinătate demonstrând prin linie și culoare un concept european istoric”.
Expoziția de artă plastică „Culoare și Unitate în Diversitate” este promovată de Experiențe Dobrogene, 101știri.ro, Culturaconstanta.ro și Constanțaculturală.ro.