Tomis Hub

9.30 Ateliere de creație

 

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“

13.00 – Treapta a noua – Trupa Victory of Art

De: Tom Ziegler

Distribuția: Bianca Marinescu, Timeea Zahariea, Maria Maftei, Anastasia Dade, Andra Anghelache, Alexandra Teodora, Mihaela Penciuc, Andreea Nițu, Crina Dumitrașcu

Durata: 60 min

Treapta a noua este o piesă care pune în discuție importanța responsabilităților în familie. Un umor fin însoțește peste tot drama unei mame care încearcă cu disperare să recucerească dragostea fiicei sale, pe care a părăsit-o în urmă cu șase ani.

15.00 – Exploziv – Trupa Mircea Albulescu

De: Elise Wilk

Regizor: Adrian Piciorea

Distribuție: Maria Dinu, Macrina Sivu, Ana Bucur, Oana Dragnea, Andreea Motoroiu, Iulia Petcu, Iulia Bărbulescu, Bianca Botoacă, Alessia Manasia, Rebecca Pavel, Denisa Sandu, Eugen Munteanu, David Luncă, Andrei Cărăușu, Vladimir Cazan, Octavian Simionescu

Durata: 50 min

Reprezentativ pentru viața oricărui licean, spectacolul „Exploziv“ tratează tema adolescenței prin filtrul societății contemporane care favorizează ascensiunea socială în detrimentul moralității.

Inspirată după celebra dramă grecească, „Bacantele“, spectacolul menține stilul clasic, dar reinventează personajele, transpunându-le într-un context actual. Astfel, acțiunea armonioasă este perturbată de apariția unui personaj intrigant, Denis, ce reușește să evidențieze trăsăturile negative ale fiecărui personaj.

17.00 – Douăzeci – Trupa Acting up

De: Alan Haehnel

Adaptare: Diana Mănăilă

Regizor: George Lepădatu, Diana Mănăilă

Distribuția: Sabrina Cupcea, Mia Ionescu, Beatrice Iosif, David Mandache, Vlad Tudoran, Augustin Kremser, Radu Costea, Alexander Bălan, Sven Răducanu, Ștefan Popescu, Yasmin Petroșanu, Teodor Mihai, Costin Sărățeanu, Daniel Simion, Dragoș Peic, Amir Hashim

Durata: 50 min

De la trauma din clasa a II-a, în care profesoara te-a pus să joci într-un spectacol, până la dorința de a intra într-o trupă de teatru, unde trebuie să îi faci față dicției. Toate acestea au ca scop familiarizarea spectatorului cu problemele ce pot fi întâmpinate în manifestarea unei pasiuni ca teatrul. Într-o serie de exemple hilare, spectacolul dă dovadă că actoria poate fi un lucru periculos și trebuie să fie evitată cu orice preț.

18.30 – Strip-tease – Trupa Aici

După: Slawomir Mrozek

Regia: Iustinian Turcu

Coregrafia: Geta Răvdan Huncanu

Distribuția: Andrei Giurgea, Tiberius Zavelea, Irina Caraula, Oana Sârbu

Închide ochii și gandește-te la cea mai frumoasă zi din viața ta, gândește-te la cea mai importantă persoană, la cele mai splendide momente pe care ai reușit să le trăiești până acum sau la cele care așteaptă să fie trăite, doar închide ochii și gândește-te la toate astea.

După ce te-ai gândit la aceste lucruri, deschide ochii și imaginează-ți că toate cele mai sus enumerate îți sunt răpite pentru totdeauna.

Spectacolul STRIP-TEASE spune povestea a doi oameni aruncați într-un spațiu necunoscut, care încearcă, prin orice mijloace posibile, să scape, fie cu riscul de a-l sacrifica pe celălalt, fie cu riscul de a distruge orice virtute morală și etică.

21.00 – Absinth – U.N.A.T.C. București

De: Magda Fertacz

Regia: Ilinca Anamaria Prisăcariu

Scenografia: Dana Petre

Mișcare scenică: Mariana Gavriciuc

Ilustrație muzicală: The Kryptonite Sparks

Distribuția: Anamaria Feraru, Andreea Şuilea, Vlad Brumaru, Florin Aioane, Alexandra Răduţă, Nicolae Parpală

Durata: 1 h 30 min

Copilul nu are dreptul la replică, nu este ascultat, nu este crezut. Este forțat să ducă o viaţă în care nu crede şi de la care nu mai are nicio aşteptare. Nu i se acordă credit. Nu este întrebat de dorinţe sau dureri. Îşi caută alinarea şi înţelegerea în extreme şi sfârşeşte prin a alege alinarea, înţelegerea şi libertatea supremă – moartea. Dar este moartea cu adevărat o eliberare, atunci când rămân treburi nerezolvate în lumea terestră, concretă?

 

Teatrul de Stat Constanța

15.00 – Poveste din patria noastră – Teatrul Arte dell’Anima

Autor şi regizor: Emanuel Pârvu

Distribuția: Bianca Anastasiu, Monica Odagiu, Vlad Brumaru, Vlad Lința, Ciprian Chiricheș

Durata: 1h 45 min

„Teatrul e un mijloc de socializare și de promovare a valorilor. Nu e o ședință cu părinții, nu venim la teatru să mâncăm semințe și să vedem prostii, că pe alea le vedem la orice colț de stradă“ – sunt vorbele cenzorului din piesă. Cu toate că „Arta cere sacrificii”- este o zicală pe care o auzim la tot pasul. Durerea și sacrificiul sunt prezente în viața artiștilor în momentul în care simți că ceea ce faci este singurul motor care te duce mai departe. Dar când scopul este altul, atunci lucrurile pot lua o turnură greșită.

18.00 – Iona – Teatrul Dramaturgilor Români (OFF)

De: Marin Sorescu

Coordonarea scenică: Victor Ioan Frunză

Decor: Vladimir Turturică

Costume: Corina Boboc

Muzica originală: Lucian Maxim

Distribuția: Lari Giorgescu, Adrian Nour, Lucian Maxim

IONA este un spectacol care pune accent pe bogăția interioara a personajului, textul fiind servit și potențat prin muzica special compusă, interpretată live, iar cei doi muzicieni devin și personaje ale poveștii. Gestul și limbajul corporal capătă o importanță cu totul specială în acest cadru. Elementele de decor și recuzită au o valoare simbolică și sunt reduse la strictul necesar tocmai pentru a putea oferi spectatorului o deschidere mai mare către imaginar, profunzime și sens.

Caracterul de „spectacol – concert“ face ca toate acestea să fie posibile.

20.30 – Necăsătoria – Teatrul de Artă

Regia: George Constantinescu

Distribuția: Ariadna Elena Șeulean, Theo Costache

Întrebările sunt simple: Care este legătura dintre iubire și căsătorie? Cât este tradiție/educație și cât este dorință, în decizia unei căsătorii? Cât ajută sau cât încurcă iubirea o căsătorie? Vrem sau trebuie să ne căsătorim?

„Necăsătoria“ este piesa perfectă pentru cei căsătoriți, cei care vor să se căsătorească, cei care nu vor să se căsătorească, cei care s-au gândit să se căsătorească, cei care știu un cuplu căsătorit, cei care știu pe cineva care nu trebuia să se căsătorească și pentru toți ceilalți.