Duminică, 16 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat, constănţenii vor putea viziona un spectacol al Teatrului de Artă Bucureşti, în regia talentatului Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai curajoşi regizori din tânăra generaţie.

„Omul care mânca lumea”,  piesa de debut, multi-premiată, a tânărului dramaturg şi regizor german Nis-Momme Stockmann, tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane. Din cauza presiunilor sociale și personale, personajul principal – un tânăr de 35 de ani – trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea, încercând să dea un sens nou vieții sale.

Doar că, în lumea profitului, capitularea nu este o opțiune. Pe lângă critica la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, spectacolul pune în discuție probleme profund umane; tânărul autor Nis-Momme Stockmann reușește să creeze un personaj unic și să răspundă unor probleme perene, precum îmbătrânirea, dependența și dificultățile condiției de tată, soț și prieten.

În distribuţie: Şerban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/ Sorina Ştefănescu, Alex Călin, Liviu Chițu. Muzica este semnată de Alexandru Suciu, iar fotografia, de Romulus Boicu.

Preţul unui bilet este 30 lei.